Hyppää sisältöön

Mentorointi ja vapaaehtoistyö

Koulutus käynnistyy Jämsässä, tule mukaan!


Feeniks-mentorina opit itsekin uutta!

Feeniks-mentorina syntyy yhteistä ajattelua, ideoita ja jaettuja kokemuksia. Mentorointi on yhteistyösuhde, jonka keskeisenä tavoitteena on edistää oppimista ja osaamista. Se on yksinkertainen menetelmä, joka perustuu mentoroitavan ja mentorin väliseen vuorovaikutukseen. Mentorointiprosessissa niin mentori kuin mentoroitava oppivat toinen toisiltaan.

Feeniks-hankkeessa koulutetaan keski-ikäisiä, hiljattain työttömäksi jääneitä tai työttömyyden uhkaamia miehiä tukemaan ja mentoroimaan muita samassa tilanteessa olevia.

Koulutuksen tavoitteena on työttömyyden ja syrjäytymisen ennaltaehkäisy ja osallistujien oppimisvalmiuksien parantaminen. Koulutus soveltuu niin työttömille kuin työssäkäyville.

Koulutuksen jälkeen mentorit pääsevät suunnittelemaan oman näköistä toimintaa toisille miehille. Mentoreiden vetämissä harrasteryhmissä tehdään yhdessä, opitaan uutta ja jaetaan pohdintoja.

Lue lisää mentoroinnista ja vertaisoppimisesta!

Haluatko sinäkin toimia sparraajana? Kouluttaudu mentoriksi!

Mentorointiin ei tarvitse eikä kannata hypätä kylmiltään. Siksi kaikki Feeniks-mentorit saavat tehtäväänsä valmennuksen. Koulutuksen aiheita ovat muun muassa ryhmän ohjaaminen, ratkaisukeskeinen valmentaminen, oppimisen tukeminen, uskomukset, luovuus ja henkilökohtainen kasvu.

Seuraava koulutus:

Aika: pe 20.– su 22.11.
Paikka: Jämsä (paikka varmistuu lähempänä koulutusta)

Koulutus järjestetään yhteistyössä yhdessä Ankkuri ry:n Kosmo-hankkeen ja Jämsän kaupungin kanssa.

Hae mukaan koulutukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:
kosmohanke@gmail.com / Hankepäällikkö Anna Lyysaari


Kiinnostuitko mentoroinnista, mutta koulutusta ei järjestetä paikkakunnallasi? Lähetä viesti mertzi.bergman@sosped.fi  ja kerro kiinnostuksestasi Feeniks-mentorien valmennukseen!