Toimintaa

Mikä sinua kiinnostaisi?

Feeniksin koulutetut, työttömyyden kokeneet mentorit järjestävät maksutonta ryhmätoimintaa pääkaupunkiseudulla. Voit tulla mukaan mentoriksi tai osallistujaksi oman kiinnostuksesi mukaan. Toiminta on miesten itsensä, toisille miehille suunnittelemaa ja toteuttamaa. Voit esimerkiksi harjoitella uusiempien ohjelmistojen haltuunottoa, lähteä kiipeilemään, opiskella koodaamista toisten kanssa tai rentoutua saunan lauteilla. Meillä on lupa tehdä ja olla oma itsensä. Ilmaiseksi, hyvässä seurassa. Ensimmäiset ryhmät käynnistyvät 2019 syksyllä Vantaalla ja Helsingissä. Keväällä 2020 aloitamme toiminnan Espoossa sekä työpaikoilla.

Uusi Nousu -toiminta

Uusi Nousu -ryhmät on suunnattu digitalisaation takia työttömiksi jääneille tai jääville 40-54-vuotiaille miehille. Tarjoamme oikeasti mielekästä tekemistä sekä arvokkaita keskusteluja miesten kesken.

Avoin ryhmätoiminta

Toiminnalliset, kaikille avoimet ryhmät kokoontuvat osallistujien omien toiveiden mukaan. Ryhmien sisällöt valitaan mentoreiden ja osallistujien kiinnostusten perusteella. Toiminnalliseen vertaistoimintaan voi osallistua kuka tahansa kohderyhmään kuuluva henkilö. Tapaamispaikkoina voivat olla esimerkiksi työpaikat, harrastuspaikat- ja seurat, kirjastot, osaamisen kehittämiseen tarkoitetut yhteisöt (mm. erilaiset hubit) sekä harrasteyhteisöt. Syyskauden 2019 aikana toiminta painottuu avoimiin ryhmiin. Tiedot Helsingin ja Vantaan avoimista ryhmistä tulevat alkusyksystä 2019.

Suljettu toiminta

Suljettu ryhmä kokoontuu 6-8 vikon jaksoissa ja antaa osallistujille mahdollisuuden keskustella itselleen tärkeistä asioista toisten samassa elämäntilanteessa olevien miesten kanssa. Koulutettujen mentoreiden ja suunnitellun rungon kanssa jokaisella on mahdollisuus työstää tärkeitä työttömyyden esiin nostamia ajatuksia ja tunteita. Toimintaa järjestetään turvallisessa ilmapiirissä omalla paikkakunnallasi. Toiminnasta vastaavat sekä koulutetut mentorit ja Feeniksin työntekijät.  
Tiedot Helsingin ja Vantaan suljetuista ryhmistä tulevat alkusyksystä 2019.

Lisätietoja Uusi nousu -toiminnasta voit kysyä Satu Kantolalta numerosta 045 8565714 tai osoitteesta satu.kantola(at)sosped.fi.

Feeniks Akatemia

Feeniks Akatemia on uudenlainen, elinikäistä oppimista vahvistava työpaikoille suunniteltu ohjelma. Siinä Feeniksin koulutetut mentorit pitävät vuoden aikana kolme oppimismoduulia henkilöstölle oppimisen, työn kehittämisen sekä uuden työn teemoista.

Feeniks Akatemia on rohkea päänavaus työn murroksen ja elinikäisen oppimisen haasteisiin. Se tarjoaa osallistujille mahdollisuuden oppia oppimista, saada vinkkejä oman työn kehittämiseen. Organisaatiot saavat toiminnan kautta mahdollisuuden vahvistaa oppimisen kulttuuria, sitouttaa henkilöstöä sekä parantaa henkilöstön liikkuvuutta.

Työpaikkakohtainen ohjelman suunnitellaan aina yhdessä henkilöstön ja työnantajan edustajien kanssa. Suurta kiinnostusta herättänyt Feeniks Akatemia alkaa kevättalvella 2020. Toiminta on maksutonta.

Lisätietoja Feeniks akatemiasta voit kysyä Miikka Vuoriselta numerosta 040 1646411 tai osoitteesta miikka.vuorinen(at)sosped.fi.