Hyppää sisältöön

Feeniks-mentorikoulutus

Koulutukset, Mentorit

Ensimmäinen mentorikoulutus Helsingissä – ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.8!

Haluaisitko tietää lisää elinikäisestä oppimisesta, oppia uutta mentoroinnista ja työn kehittämisestä? Tahtoisitko olla tukemassa muita samassa elämäntilanteessa olevia miehiä? Me haluamme tavata sinut.

Feeniks mentorikoulutus on suunnattu 40-54 -vuotiaille miehille, jotka ovat jääneet tai jäämässä työttömiksi digitalisaation, konkurssin tai yllättävän työttömyyden takia ja haluavat olla nyt rohkaisemassa muita. Koulutuksen jälkeen mentorit pääsevät ohjaamaan toisille miehille suunnattua toimintaa esimerkiksi saunan lauteilla keskustellen, sulkapalloa pelatessa tai metsävaelluksella. Halukkailla mentoreilla on mahdollisuus toimia myöhemmin oppimismentoreina työpaikoilla. Mentorina toimiessasi saat aallonharjakokemusta elinikäisestä oppimisesta, uusia työllistymistä tukevia verkostoja ja ystäviä.

60 tunnin koulutuspaketti koostuu kahdesta viikonlopusta ja välitehtävistä, joiden aikana saat eväät monialaisena mentorina toimimiseen. Kouluttajina toimivat julkisen ja yksityisen puolen pitkän linjan ammattilaiset, joista useimmilla on usean vuosikymmenen kokemus omasta erityisalueestaan. Yhteistyökumppaneita Feeniksissä ovat Miessakit ry, Demos Helsinki ja SAK.

Koulutuksen teemat

• Miehen tarina ja rosoisuus
• Arvot, tavoitteet
• Itsensä johtaminen, mentorointi ja coaching
• Työelämän nykytila ja sen muutokset
• Oman ja toisten oppimisen vahvistaminen

Kenelle?

Koulutus sopii kelle tahansa, joka on valmis tukemaan muita, haluaa jakaa omaa tarinaansa, kartuttaa omaa osaamistaan ja kehittää itseään, tehdä vapaaehtoistyötä sekä on valmis sitoutumaan toimintaan 6-8 viikon ajan.

Koulutus on maksuton ja osa Feeniks-hanketta jossa pääkaupunkiseutulaisista miehistä koulutetaan mentoreita työttömyyden kokeneiden miesten tueksi. Feeniks on Sosped-säätiön alainen hanke ja se toteutetaan yhteistyössä Demos Helsingin, SAK:n ja Miessakkien kanssa.

Koulutusviikonloput järjestetään Helsingin Vallilassa, Sosped-säätiön tiloissa 30.8. -1.9. sekä 27.-29.9.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä