Hyppää sisältöön

Mentorointi ja vertaisoppiminen

Feeniks-mentoreita koulutettiin

Mentori toimii tukijana ja opastajana. Hän tukee ryhmäläisiä (tai yksittäistä mentoroitavaa) heidän pohdinnoissaan, jakaa omaa kokemustaan oppimisen välineenä, opastaa. Keskustelu perustuu ryhmäläisten tavoitteisiin ja kysymyksiin, oppiminen ryhmäläisten oivalluksiin. Mentori valmentajana ja sparraajana: Kuuntelee, toimii peilinä, ei neuvo eikä opasta. 

Feeniks-hankkeen mentorit ovat vertaismentoreita. Se tarkoittaa sitä, että he ovat vertaisia ryhmäläisten kanssa. Keskustelut perustuvat tasavertaisuuteen. Näin syntyy yhteistä ajattelua, ideoita ja jaettuja kokemuksia.

Oppimismentorointi

Syyskuun 2020 ja maaliskuun 2022 välisenä aikana Feeniks-hankeon yhteistyössä Valtiokonttorin työelämäpalveluiden kanssa valmentanut yhteensä 100 oppimismentoria sekä yli 20 henkilöstöhallinnon asiantuntijaa yli kymmeneen eri valtion virastoon. Lisäksi Uudenmaan viiteen kirjastoon on valmennettu 25 mentoria. Feeniks-hankkeen (2019-2021) päätyttyä kiitosta saanutta valmennustoimintaa on mahdollista jatkaa Sosped-säätiön omistaman Sosped Keskus Oy:n toimesta.