Hyppää sisältöön

Työluuri

Puhetta työstä ja työttömyydestä

Oletko juuri saanut lomautus- tai irtisanomispäätöksen? Oletko huolissasi oman työsi jatkumisesta tai uudelleen työllistymisestä?  

Työluuri tarjoaa vertaistukea henkilöille, jotka ovat huolissaan omasta työtilanteestaan. Soittaminen voi koskea esimerkiksi huolta töiden jatkumisesta, työttömyydestä tai uudelleen työllistymisestä. Sinä soittajana tiedät parhaiten. Vastaajina toimivat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on joko omakohtaista, ammatillista tai muuta kautta hankittua kokemusta työttömyydestä.  Soittaminen on täysin luottamuksellista ja anonyymiä.   

Työluuri toimii kuuntelevana korvana

Vapaaehtoiset tarjoavat keskustelutukea, vinkkejä ja rohkaisua kaikille, joita työn muuttuminen koskettaa. Palvelussa ei tarjota työjuridiikkaan tai talousapuun liittyvää tukea, eikä muuta ammattilaisuutta edellyttävää ohjausta.  

Työluurin puhelinnumero on 060110015 ja se päivystää maanantaista perjantaihin klo 13-16 sekä klo 17-20. Lauantaisin työluuri on avoinna klo 13-16. Puhelut maksavat 8,13 snt./minuutti. Hinnat ovat samat matka- ja lankapuhelimesta soitettaessa.

Keitä vastaajat ovat ? 

Vastaajina toimivat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on omakohtaista, ammatillista tai muuta kokemusta työttömyydestä. Eri puolilla Suomea toimivilla vapaaehtoisilla on kokemusta eri alojen työtehtävistä, mikä mahdollistaa myös eri tilanteissa olevien soittajien tukemisen.   

Puhelinpalvelu tarjoaa rohkaisua, vinkkejä ja vertaisuutta työhön liittyvässä kriisissä painiskeleville henkilöille.  

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Työluurissa? Etsimme uusia vapaaehtoisia.

Lisätietoa

Työluuri on Feeniks-hankkeen, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n, Työttömien Keskusjärjestön sekä ViisNollaTuki ry:n koordinoima palvelu.

Feeniks-hankkeen hankepäällikkö Miikka Vuorinen:
miikka.vuorinen@sosped.fi / 040 1646411

ViisNollaTuen yhdistyssihteeri Jaana Saikkonen: 
jaana.saikkonen@viisnollatuki.fi / 0400 661227.