Hyppää sisältöön

Valmet Automotiven yli 1000 lomautetulle tukea Työluurista

Blogi

Uudessakaupungissa toimivan Valmet Automotiven yli 1000 kesäkuussa lomautetulle on tarjolla tukea Feeniks-hankkeen työluurista. ”Tunnepuolen tuki on yhtä tärkeää kuin faktat ellei tärkeämpääkin”, kertoo Carita Lahdenranta yrityksen henkilöstöhallinnosta. ”Monille meidän työntekijöistä tämä on ensimmäinen lomautus. Siksikin haluamme hoitaa sen hyvin”, Lahdenranta kertoo.

Yritykseen tuli vinkki Työluurista luottamusmies Jouni Wallinnin ansiosta. ”On tärkeää ettei ketään jätetä yksin henkisesti painimaan vaan mahdollistetaan matalan kynnyksen avunsaanti. Tässä Työluuri on mainio keino vertaistukeen”, Wallin kertoo.

Työluurista on jaettu tietoa esimiehille, jotka taas ovat kertoneet siitä työntekijöille. ”Voi olla, että meidän ihmisemme aktivoituvat soittamaan alkushokin jälkeen. On rauhoittavaa tietää, että tukea on tarjoilla”, Lahdenranta pohtii.

Työluurin puhelinnumero on 060110015 ja se päivystää maanantaista perjantaihin klo 13-16 sekä klo 17-20. Lauantaisin työluuri on avoinna klo 13-16. Tarjoilla on vertaistukea kaikille, jotka ovat huolissaan omasta työtilanteestaan.  Vastaajina ovat koulutetut vapaaehtoiset. Puhelut maksavat 8,13 snt./minuutti. Hinnat ovat samat matka- ja lankapuhelimesta soitettaessa. 

Lue lisää www.feenikshanke.fi/tyoluuri