Hyppää sisältöön

Oppimismentoreita myös Uudenmaan kirjastoihin

Blogi

Feeniks-Akatemian toiminta laajenee tänä syksynä Uudenmaan kirjastoihin. Espoon, Keravan, Lapinjärven, Lohjan ja Porvoon kirjastoihin valmennetaan noin 20 oppimismentoria. Lisäksi 15 esihenkilöä analysoi oppimiskulttuuria yhteisessä päivässä.

Kirjastoissa on tavoitteena hyödyntää mentoreita muun muassa hiljaisen tiedon jakamisessa, perehdyttämisen tukena ja tiimioppimisen mahdollistamisessa. Kirjaston henkilökunnalta odotetaan yhä enemmän moniosaamista ja rajoja ylittävää yhteistyötä. 

”Oppimismentori voi inspiroida, haastaa, tukea ja koota yhteistä näkemystä. Häntä voi kuvata työssäoppimisen linkiksi”, kertoo Mertzi Bergman Feeniks-hankkeesta. ”Meidän kokemuksemme mukaan tarvitaan kunnon ymmärrys organisaation oppimiskulttuurista, jotta oppiminen voisi parhaiten organisaation tavoitteita”, Bergman jatkaa.

”Uskomme kuitenkin ennen muuta konkreettiseen yhdessä tekemiseen. Toisilta organisaatiolta oppiminen on silmiä avaavaa. Olemme todistaneet aiemmissakin valmennuksissa hienoja ahaa-elämyksiä”.

Uudenmaan kirjastojen valmennukset ovat jatkoa valtion virastojen onnistuneille prosesseille. Kahdeksaan virastoon on valmennettu vuoden aikana yli 50 oppimismentoria.