Hyppää sisältöön

Mentorikoulutus 14.-16.5.2021

Blogi

Moni mies tietää, että hänellä olisi paljon annettavaa toisille. Tietoa, viisautta, taitoja, ymmärrystä, empatiaa tai rohkaisua. Moni ajattelee, että mielellään tukisi ja auttaisi toisia, mutta eihän kukaan ole kysynyt apua. Ei pitkään aikaan. Me kysymme ja suomalaiset miehet kysyvät. Sinun apuasi.

Koulutus on suunnattu keski-ikäisille miehille ja se pidetään samanaikaisesti useilla eri paikkakunnilla. (Kemi, Vaasa, Naantali, Kajaani, Porvoo, Vantaa ja verkko) Kolmipäiväisen koulutuksen aikana sukellamme miehuuden, oppimisen, ryhmädynamiikan ja valmennuksen maailmaan.

Feeniks-hankkeessa koulutetaan puolivuosittain uusi mentorien joukko ja moni näistä miehistä kertoo, kuinka heitä kiinnostaa toisten tukeminen, halua auttaa toisia miehiä ja kasvaa itse mentorina. Etsimme nyt keski-ikäisiä miehiä, keitä kiinnostaisi kasvaa mentorina, saada uusia ystäviä ja harrastuksia sekä petrata omia työelämätaitojaan.

Parhaiten oppii toisia tukiessa ja siitä myös mentoroinnissa on kyse. Emme itse täydellisiä miehiä, vaan heitä, jotka ovat kokeneet elämän eri värejä. Sinun ei tarvitse olla valmis, ehjä tai pitkän johtajakokemuksen omaava henkilö. Tulet toimimaan vertaismentorina, vertaisena tukemaan toisia omaa tarinaasi hyödyntäen. Siksi tärkeintä on, että toiset ihmiset kiinnostavat sinua ja olet kiinnostunut uudenlaisesta maksuttomasta harrastuksesta.

Koulutus on mahdollisuus myös eri yhdistyksille saada itselleen uusia vapaaehtoisia ja uudenlaista toimintaa. Yhdistykset voivat lähettää vapaaehtoisiaan koulutukseen ja saada sen jälkeen taloudellista tukea miehille suunnatun ryhmätoiminnan järjestämiseksi.

Mentorikoulutuksen käytyään osallistujat aloittavat omat miehille suunnatut ryhmät. Ne voivat olla uusia harrastuksia tai jokaviikkoisia lajeja. Tällä hetkellä Feeniksissä on tarjolla esimerkiksi kiipeilyä, ohjelmointia, grafiikkaa, bändiä, retkeilyä ja uintia. Oleellista on, että osallistujat voivat rakentaa uuden ryhmänsä heitä kiinnostavan lajin tai teeman ympärille. Esimerkkejä Feeniksin ryhmistä näet täältä.

Kyseessä ei ole vain uuden harrastamisen aloittaminen, vaan harrastuksen ja mentoroinnin yhdistelmä. Osallistujat saavat harrastamisen lisäksi mahdollisuuden saada mentorilta tukea oman elämänsä suuriin kysymyksiin. Yhteinen tekeminen ja porukka muodostavat mentorin tukemana turvallisen paikan, jossa jokainen mies saa olla oma itsensä. Ryhmä onkin ennen kaikkea kasvun ja oppimisen paikka, jossa kasvua tapahtuu huomaamatta. Satulan selässä, polkuja kävellen tai koodia näpyttäessä. Uuden aloitus tai vanhassa pysyminen ei ole koskaan helppoa siksi on hyvä olla toisia.

”En kaipaa uusia harrastuksia tai kavereita, vaan työpaikan” ajattelee joku. Voi ajatella, mutta jokainen meistä tarvii työllistyäkseen verkostoja, tilaa olla oma itsensä sekä viisaampien neuvoja. Miesten parissa esimerkksi oppimisvaikeudet ovat yleisempiä kuin naisten ja feeniks-ryhmä on myös paikka, missä voi myöntää sen, mitä ei ole ehkä kehdannut myöntää aiemmin. En ymmärrä… tai… en tiedä.” Ryhmässä ja mentorinnissa on voimaa. Hae mukaan 7.5.2021 mennessä.

MENTORIKOULUTUS 14.-16.5.2021

Perjantai 14.5. – Miehuus

16.30-20.00 (Mies, tunteet ja monttu. Miesten tukeminen)

Lauantai 15.5. – Miehen kasvu

10.00-17.30 (Oppiminen ja uskomukset, digitus, harrasteryhmät)

Sunnuntai 16.5. Konkretia

10-15.30 (mentorointi, ryhmät & valmistuminen)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Helsingin koulutukseen: Feeniks-hankkeen koordinaattori mertzi.bergman@sosped.fi/ 050 408 8076.

Koulutus on maksuton.